От 7 април в София се въвежда нощен градски транспорт. 14

...
От 7 април в София се въвежда нощен градски транспорт. 14
Коментари Харесай

От 7 април в София тръгва нощен градски транспорт

От 7 април в София се вкарва нощен градски превоз. 14 рейса ще пътуват в период от 40 минути по четири маршрута – от " Люлин " до " Младост ", от " Обеля " до " Студентски град ", от " Овча купел " до " Левски " и от " Дружба 2 " до " Гоце Делчев. "

Четирите трасета на нощните рейсове ще се засичат в една точка - на площад " Княз Александър I ", с цел да могат хората да се прекачват и да пътуват по стремежи маршрут. Ако няма чакащи на спирка пасажери, рейсовете няма да стопират. 

За сигурността на водачи и пътуващи в транспортните средства ще бъдат инсталирани камери за видеонаблюдение, а работното място на водачите ще бъде обезопасено в кабинка без достъп на пасажерите до нея, оборудвана с паник бутон. 

Екипи на полицията ще бъдат в подготвеност да оказват подпомагане, в случай че се наложи. Билетът за нощното пътешестване ще коства 2 лв., ще важи за цялата нощ и ще се продава от кондуктор в транспортното средство.

Според анкетно изследване измежду столичани 64% от запитаните считат, че е добре да има нощен градски превоз, а 52% декларират, че биха употребили услугата.

Линиите не са задоволителни, градът се разраства, а в сходни като брой поданици градове - да вземем за пример Букурещ, линиите са три пъти повече, разяснява в предаването " Хоризонт до обед "  Дойчин Котларов от Фондация " Дома Арт ", работила по самодейността за денонощен градски превоз. Като минус на самодейността той открои цената на нощния билет, която е по-висока от тази на дневния и уточни, че абонаментните карти би трябвало да важат и за тази услуга, с цел да се подтиква пазаруването им от жителите. Дойчин Котларов направи паралели сред сегашната уредба на нощния превоз и тримесечния опит, извършен през 2009 година.

Репортаж на Евелина Стоянова по тематиката и цялото изявление с Дойчин Котларов слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР